Onze interimmanagers zijn zonder uitzondering zeer ervaren in het managen en begeleiden van complexe logistieke verander- en verbetertrajecten. Overweegt u te gaan mechaniseren of robotiseren, bent u bezig met het sluiten of opstarten van een logistieke operatie of heeft u behoefte aan crisismanagement? Onze managers kunnen u met raad en vooral daad ondersteunen.

Specialismen
De professionals van TICM zijn multidisciplinair en kunnen diverse rollen op zich nemen binnen uw verandertraject.

Interimmanagement: als u behoefte heeft aan tijdelijke versterking van uw managementteam, kunnen onze professionals direct de helpende hand bieden. Dankzij hun jarenlange ervaring op zowel operationeel als strategisch niveau zijn zij de ideale schakel tussen uw medewerkers en de directie.

Project- en programmamanagement: het begeleiden van complexe logistieke veranderprocessen, zoals de bouw en implementatie van een nieuw gemechaniseerd distributiecentrum of een WMS- en WCS-implementatie.

Verandermanagement: of het nu gaat om tijdelijke ondersteuning in bijvoorbeeld een crisissituatie of het begeleiden van een implementatietraject: uiteindelijk draait het om mensen. Zonder uitzondering hebben onze professionals de juiste praktische en theoretische vaardigheden om de gewenste verandering niet alleen succesvol door te voeren, maar ook om deze geaccepteerd te krijgen.

Consultancy: ook voor adviesopdrachten bent u bij ons aan het juiste adres. Graag assisteren wij u bij het maken van de juiste afwegingen op het gebied van automatiseren, mechaniseren en robotiseren.

Netwerk
Naast onze eigen expertise kunnen wij u vanuit ons netwerk ook ondersteunen in de volgende vakgebieden:

Testmanagement: advies en ondersteuning in alle facetten van het testen van een gemechaniseerde oplossing.

Asset management: advies op het gebied van onderhoud en beheer van uw assets.

Bouwbegeleiding: het gehele traject van adviseren en begeleiden, van locatiekeuze tot en met realisatie, inrichting en ingebruikname.

Werkwijze
TICM benadert ieder mechaniseringproject vanuit de life cycle van een bepaalde oplossing waarbij niet alleen gekeken wordt naar de projectfase (ontwerp & bouw) maar ook nadrukkelijk naar de implementatie- en beheerfases.

TICM kan op ieder gewenst moment in een project instappen, maar voor de effectiviteit is het goed als we in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken zijn. Van onjuiste ontwerpkeuzes kunt u namelijk de gehele levensduur van uw investering last hebben. Wij denken graag mee op gebieden van functioneel en technisch ontwerp, het ontwikkelen en testen van de software, maar zeker ook in het proces rondom de livegang en het inrichten van een beheerorganisatie.

Menselijke kant
Met techniek alleen kom je er niet. Daarom adviseren en begeleiden wij bedrijven bij het inzichtelijk en beheersbaar maken van de impact van een project op zowel de eigen medewerkers als de overige betrokken partijen.

Meer weten over ons? Neem dan contact met ons op

Meer weten over ons?